Naša priča

Tek kad postanemo roditelji shvatimo koliko je to divan osećaj ali i koliku odgovornost roditeljstvo donosi. Svaki roditelj se trudi da pruži nabolje svom detetu. Takođe, veoma smo nestrpljivi da dete naučimo svemu i jedva čekamo da ono počne da komunicira sa nama.

Taknasa-pricao sam i ja bila nestrpljiva da moj sin progovori i bila sam veoma frustrirana kad je on sa skoro dve godine izgovarao samo par reči a i dalje je pokazivao prstom šta želi.
A ako ga ja ne bi razumela šta mi pokazuje dobijao je napade besa.
Zato sam krenula da tražim neko rešenje i slučajno sam naletela na članak o znakovima za bebe. Naravno kod nas nije bilo informacija o tome.< Pa sam počela da trazim po internetu neke informacije o tome.Saznala sam da se znakovni jezik za bebe već par godina koristi u Hrvatskoj.  Stupila sam u kontakt sa gospođom Jelenom Čušak koja je BabySigns dovela u Hrvatsku, i naručila startni paket za početak. Ne mogu vam opisati koliko mi je Baby Signs olakšao zivot. Odlična animacija na DVD-u veoma je zainteresovala mog klinca. Još kad je shvatio da pomoću tih znakova mogu da razumem šta on želi da mi kaže -frustracija je veoma brzo prestala.< Učili smo nove i nove znakove a uz njih je i veoma brzo progovorio.Znakovi nam danas služe za učenje stranog jezika.
Sada imam i ćerku od godinu dana- i njoj smo pokazivali znakove, pa je ona svoj prvi znak pokazala sa sedam meseci. Bio je to znak za mleko.
Sa jedanaest meseci znala je oko trinaest znakova i komuniciranje sa njom bilo je pravo uživanje. Još uvek učimo nove znake i ona jako uživa u tome. Da bi i drugi roditelji u Srbiji imali priliku da dožive ovako nešto sa svojom decom, rešila samda u saradnji sa gospođom Jelenom  dovedem ovaj program u Srbiju. To je čitava lepeza visokokvalitetnih materijala koji su namenjeni roditeljima i njihovoj deci. Ako želite da postanete deo Baby Signs® porodice, potražite na ovim stranicama obaveštenja o radionicama i dostupnim materijalima.

Upamtite !

Pomažući svom detetu da nauči da pokazuje znakove pre nego sto progovori, dajete mu poklon koji će trajati ceo život. Omogućavate svom detetu da se poveže s onima koje voli, da izrazi svoja osećanja na koristan način, i da izgradi osećaj sposobnosti i vrednosti, znakovi pomažu pri izgradnji temelja koji će vaše dete učiniti jačim i bolje će se nositi sa izazovima koji ga čekaju.
Istovremeno dajete i sebi poklon. Sposobnost vašeg deteta da deli svoj svet sa vama pokazivanjem znakova omogući će vam istinski zadivljujuće trenutke dok s oduševljenjem netremice gledate u detetov um kroz čaroban prozor koji vam znakovanje omogućava.

Pridružite se! Znakujte sa nama!

Dr Nataša Popević